Shell genomineerd voor golden toilet brush award: Stem nu!

Den Haag - 14 oktober 2019

Deze week gaat in Geneve de volgende onderhandelingsronde voor een bindend VN-verdrag van start. Dit Binding Treaty on Business and Human Rights zou burgers, maatschappelijke organisaties en overheden de mogelijkheid moeten geven bedrijven verantwoordelijk te houden voor mensenrechten schendingen. Dat zo'n verdrag broodnodig is, bewijzen de genomineerde bedrijven voor de Golden Toilet Brush Award!

Ons eigen Shell werd door honderden Europese NGO's, vakbonden en boeren (verzameld in de Rights for people, rules for corporations campagne) genomineerd wegens de grote bijdrage van dit bedrijf aan de vervuiling van de Niger delta, het corrumperen van de Nigeriaanse rechtsstaat en de uitvinding van het claimsysteem ISDS, speciaal voor multinationals.

We gingen de nominatie gisteren namens de Europese campagne langsbrengen, maar werden helaas niet ontvangen op het hoofdkantoor van Shell in Den Haag. Jammer, want Shell heeft erg hard gewerkt om genomineerd te worden voor deze prijs, dus geven we graag stemadvies: stem hier op Shell!