Handel Anders en FNV debat over Europees handelsbeleid met kandidaat Europarlementariërs

Wanneer: Maandagavond 13 mei van 18.30 tot 21.30

Waar: Henri Polakzaal van het Centraal Vakbondshuis in Utrecht

De FNV-kaderwerkgroep Handels- en Investeringsverdragen en de Handel Anders coalitie organiseren een Europees verkiezingsdebat met kandidaten van verschillende politieke partijen ter voorbereiding op de Europese parlementsverkiezingen.

Tot nu hebben 6 kandidaten hun deelname bevestigd, namelijk:

Marius Troost GL-PvdA

Gerben Horst CDA

Hendri Nortier D66

Bram Roovers SP

Matthijs Pontier Piratenpartij - De Groenen

Jurr van Dalen NSC

Johnas van Lammeren PvdD

Het centrale thema van deze avond is het Europees handelsbeleid en de verschillende Europese handels- en investeringsverdragen. Dit handelsbeleid speelt een cruciale rol in de Europese partnerschappen met landen en regio's wereldwijd, evenals in de Europese politiek om toegang tot ruwe grondstoffen veilig te stellen.

Het Europees handelsbeleid zal de komende jaren aanzienlijke invloed hebben op de relaties van Europa met de rest van de wereld, en ook effect hebben op de Nederlandse economie.

De FNV en de coalitie Handel Anders streven naar een eerlijk en duurzaam handelsbeleid dat zowel werknemers, boeren, burgers als bedrijven ten goede komt. Dit betekent dat er bindende afspraken moeten gelden voor de naleving van mensen- en arbeidsrechten, evenals voor milieuvoorschriften en CO2-reductie.

Dit debat is bedoeld voor zowel de achterban van de FNV als een breder publiek.

We hopen jullie daar allemaal te zien!

Meld je hier aan (NB na aanklikken link druk je op de groene knop “start onderzoek” en als je klaar bent met het inschrijven druk op groene knop “onderzoek afronden”)